Редактор: снимки: ПетелОбщина Варна бави поискана от журналист информация за санкциите,

...
Редактор: снимки: ПетелОбщина Варна бави поискана от журналист информация за санкциите,
Коментари Харесай

Община Варна бави информация за наложени санкции от ЕС, ще извади данните... след изборите!

Редактор: 

фотоси: " Петел "

Община Варна бави поискана от публицист информация за глобите, наложени за нарушавания в осъществяването на планове, финансирани от Европейски Съюз. Причината е, че документите по тематиката са „ в огромно количество “. По тази причина те ще бъдат извадени на бял свят... в деня след изборите. Това стана ясно от обява във Facebook на журналиста от „ Дневник “ Спас Спасов.

Огласяването на наложените наказания по европроекти е поискано по Закона да достъп до социална информация (ЗДОИ). Администрацията на кмета обаче очевидно се е затруднила да събере всичко по тематиката в границите на 10 дни, по тази причина удължава периода за даване на данните до 5 април. Ето какво разяснява журналистът Спас Спасов по тематиката:

„ На 12 март подадох заявление по ЗДОИ до кмета на Варна Иван Портних, с което желаех информация за глобите и корекциите, наложени на администрацията му, за нарушавания и неприемливи разноски по планове, изпълнявани с европейско финансиране. Искрено се забавлявах с отговора, който получих съвсем незабавно. Той гласи следното:

" Уважаеми господин Спасов,

Исканата от Вас социална информация е в огромно количество и е належащо в допълнение време за подготовка й. Съгласно член 30, алинея 1 от ЗДОИ, срокът за разглеждане на Вашето заявление е продължен с 10 дни до 05.04.2021 ".

Така е, демонстрирам схващане! Решението дали да ми бъде предоставена или не сходна информаця " в огромно количество ", няма по какъв начин да стане обществено преди утрото на деня след изборите “.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР